Temminck was de eerste directeur van ‘s Rijks Museum van Natuurlijke Historie, zoals Naturalis vroeger heette, dat in 1820 werd opgericht door koning Willem I. Temminck had toen al een indrukwekkende collectie natuurvoorwerpen – vooral vogels – verzameld, onderzocht en beschreven. Hij was een van de bekendste ornithologen van de wereld. Het archief bevat zijn zoölogische manuscripten, ook over zoogdieren. Zijn correspondentie is te vinden in de wetenschappelijke staf-correspondentie (die later online zal komen), directiezaken staan vermeld in het archief van de jaarverslagen.

Het archief Temminck is geheel gedigitaliseerd in het kader van het project Metamorfoze en met scans van de stukken raadpleegbaar.

(scan uit het archief Temminck, pagina van het manuscript Histoire des Gallinacés)

Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×